Normal_school_overblijven_opvang_kinderen_po

De Stichting Kinderopvang Regio Schagen (SKRS) neemt donderdag 1 mei de buitenschoolse opvang (bso) De Koet in Dirkshorn over. De Koet wordt daarmee de vierde bso die onder de paraplu van SKRS valt. De sleuteloverdracht wordt donderdag feestelijk gevierd. Ouders en kinderen kunnen dan afscheid nemen van organisatie De Keet waaronder de bso nu nog valt. Dit meldt Dichtbij.

Bso De Koet ligt naast basisschool De Meerkoet in Dirkshorn. Ook kinderen van basisschool De Regenboorg in Stroet worden op De Koet opgevangen. Op dit moment biedt de bso drie dagen in de week opvang aan ruim twintig kinderen van vier tot en met twaalf jaar.

De aansluiting bij SKRS geeft de bso veel meer mogelijkheden. Leidsters kunnen met de kinderen op bezoek gaan bij andere vestigingen van SKRS. Daar kunnen ze bijvoorbeeld varen met het SKRS-bootje of spelen met de waterpomp. Andersom kunnen de andere bso's ook van De Koet gebruik maken. Tijdens vakanties kunnen zij gaan vissen in het Dirkshornemeer of sporten op de sportvelden vlakbij De Koet.

© Nationale Onderwijsgids