Normal_recycling_logo

DE RONDE VENEN - De Utrechtse gemeente De Ronde Venen biedt de buitenschoolse opvang (BSO) gratis workshops recyclen aan. Dat meldt 0297-online.nl.

Van september tot de kerstvakantie kunnen BSO's in de gemeente De Ronde Venen leren hoe ze afgedankte apparaten kunnen inzamelen en recyclen. De gemeente kan de workshops financieren dankzij een bijdrage van het landelijke fonds Wecycle.

Kinderen zullen tijdens de workshops interactief en creatief met inzameling en recycling aan de slag gaan. Bijvoorbeeld door te onderzoeken wat de onderdelen van elektrische apparaten zijn en hiervan vervolgens kunstwerken te maken.

Deelnemende BSO's kunnen zich daarnaast aanmelden als inzamelpunt voor kleinere apparaten. Met de inzameling van die apparaten kan een BSO punten verdienen, die zijn in te ruilen voor spel-, sport- of lesmateriaal. Ook kunnen ze de punten schenken aan een goed doel.

Wecycle organiseert de inzameling en recycling van elektrische apparaten en energiezuinige verlichting (e-waste). Met alle gemeenten in Nederland heeft Wecycle inzamelcontracten gesloten voor de afgifte van e-waste.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres