Week 46: Kinderopvangtoeslag aanvragen, vendingmachines en ongeluk taxi

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag? 

Maandag: Voortijdig schooluitval moet, als het aan minister Dijkgraaf ligt, omlaag

Zo’n 24.000 jongeren verlaten jaarlijks zonder diploma hun school. Minister Dijkgraaf wil graag dit aantal jongeren omlaag brengen. De wet ‘Van school naar werk’ moet hem daarbij gaan werken. 

Dinsdag: Goede voor- en vroegschoolse educatie helpt tegen achterstanden

Het aantal leerlingen met achterstanden in het basisonderwijs, kan door goede voor- en vroegschoolse educatie worden teruggedrongen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Kohnstamm Instituut.

Woensdag: Kinderopvangtoeslag aanvragen: hoe werkt dat?

Wanneer je kind naar de kinderopvang of peuterspeelzaal gaat, heb je mogelijk recht op kinderopvangtoeslag. En dat is fijn, want dan krijg je een tegemoetkoming in de kosten van de opvang. Of je recht hebt op toeslag, hangt af van je situatie en inkomen. Wij leggen je in dit artikel uit hoe je kinderopvangtoeslag aanvraagt en welke voorwaarden hieraan verbonden zijn.

Donderdag: Spar University plaatst 5 vendingmachines bij verschillende universiteiten

Ondernemer Martijn ten Berge, Chief Growth Officier van SPAR Together Better en ontwikkelaar van de formule Spar University, heeft laatst vijf ‘slimme koelkasten’ geplaatst in het Fontysgebouw van de Technische Universiteit Eindhoven. De Spar-organisatie had eerder al zo’n vendingmachine geplaatst op het station van Rotterdam. 

Vrijdag: Taxibus met kinderen rijdt tegen gevel van woning in Ede

Een taxibus met acht kinderen erin is vrijdagochtend tegen een woning aan de Goudenstein in Ede tegen een woning aangereden. De bus kwam in de voortuin, tegen de gevel van de woning, tot stilstand. Ambulance, politie en brandweer kwamen allemaal in actie.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk