Normal_groenpact_logo

Op vrijdag 1 november aanstaande vindt de Groenpact Arbeidsmarktconferentie plaats. Hierin staan twee onderwerpen rondom de arbeidsmarkt in de groene sector centraal: het vinden en behouden van voldoende vakmensen en professionals en het inspringen op kennis en vaardigheden van de toekomst. Dit meldt Groenpact.

Er zijn twee grote vragen als we kijken naar de arbeidsmarkt in de groene sector. Hoe zorgen we voor voldoende vakmensen en professionals voor de uitdagingen van morgen? En: welke kennisopgave ligt er voor opleiden en bijscholen, als we kijken naar de grote maatschappelijke uitdagingen rond o.a. klimaat en technologisering?
 
’s Morgen zetten sprekers als Frederike Praasterink (HAS), Pieter van Geel (Voorzitter klimaattafel Landbouw & Landgebruik) Egbert Roozen (VHG) en Otto Raspe (Rabobank) de aanwezigen op scherp met hun prikkelende introducties. De middag staat in het teken van activerende thematafels, waar de deelnemers samen met scholen, branches, bedrijven, studenten en frisse denkers werken aan concrete vraagstukken en oplossingen.
 
De Groenpact Arbeidsmarktconferentie vindt plaats op vridjag 1 november van 10.00 uur tot 17.30 uur in Wilp. Aanmelden kan via deze link.
 
Door: Nationale Onderwijsgids