Logo_1000dagen-coach-opleiding-welzijn-kinderen-klein-1

De eerste 1000 dagen van een kinderleven zijn cruciaal voor een goede ontwikkeling. Stichting Welzijn Kinderen start daarom in oktober met de post hbo-opleiding ‘1000dagen Coach®’. De opleiding is speciaal voor hulpverleners, (kinder)coaches en andere professionals die zich verder willen specialiseren vanuit de wens om alle kinderen een kansrijke start van hun leven te bieden. Het is daarom essentieel om ouders en kinderen zo vroeg mogelijk veilig met elkaar te verbinden. Dit meldt Stichting Welzijn Kinderen.

De opleiding tot 1000dagen Coach® is mede tot stand gekomen door de campagne ‘Kansrijke Start’ van de Rijksoverheid die zich richt op kinderen in de eerste 1000 dagen van hun leven, met name kinderen die geboren worden in een kwetsbare situatie. 
 

Wat is een 1000dagen coach®?

Een 1000dagen Coach® is een coach die over verschillende competenties en vaardigheden beschikt waarmee zij (toekomstige) ouders kan ondersteunen zich krachtiger te verbinden met hun kind. Deze verbinding tussen ouders en kind draagt bij aan een meer veilige hechting en kan daardoor op termijn (gedrags) problematiek bij het kind voorkomen. Vanaf 18 augustus jl. is 1000dagen Coach® een officieel beschermde merknaam. Alleen 1000dagen Coaches die opgeleid zijn door Stichting WelZijn Kinderen hebben het recht om deze naam in combinatie met het logo te voeren. 

 

Docenten

Tijdens de opleiding komen onder andere onderwerpen aan bod als lichamelijke en neurologische ontwikkeling, hechting en spiegelgedrag aan bod. Docenten zijn professionals zoals Carla van Wensen, expert op het gebied van het kinderbrein en onder andere schrijfster van diverse boeken waaronder de Ik-fabriek, en Jolenta Lavell, kinderverpleegkundige en kindercoach met de specialisatie de begeleiding van zieke kinderen. Daarnaast geeft Jolenta speciale trainingen over hechting. 
 

Meer informatie

Meer informatie over de opleiding 1000dagen Coach®, de andere professionals die les gaan geven of over het aanmelden staat op www.1000dagencoach.nl of www.kansrijkestart.nl. De opleiding start in oktober 2019.
 
 
Door: Nationale Onderwijsgids