Eindhoven krijgt er met U.NXT een nieuwe universiteit bij

Het moet de meest praktijkgerichte universiteit van Nederland worden: U.NXT in Eindhoven. Deze nieuwe universiteit is een samenwerking met de University of Northampton en SintLucas en richt zich volledig op Creative Business. Dit meldt Studio040.

U.NXT heeft lesprogramma’s over creativiteit, technologie, data, communicatie, persoonlijke ontwikkeling en business. De universiteit onderscheidt zich van andere universiteiten door een nieuwe manier van onderwijs, aldus medeoprichter Dorien Verdier: “De opleiding bestaat deels uit lesprogramma's van universiteiten over de hele wereld. Het andere deel kunnen bedrijven bepalen. Studenten krijgen dan vraagstukken (challenges) van verschillende bedrijven waarmee ze aan de slag kunnen.”

De studenten kunnen zelf bepalen waar, wanneer en wat ze willen leren en kunnen dat in hun eigen tempo doen. Ze worden daarbij persoonlijk en professioneel begeleid door een coach. U.NXT is de eerste universiteit in Nederland waarbij studies voor 50 procent uit praktijk bestaan. “Zo verkleint U.NXT de kloof tussen organisaties en onderwijs en leiden ze studenten op die gewild zijn bij internationale bedrijven en organisaties”, aldus Verdier.

Door: Nationale Onderwijsgids