Normal_hogeschool_rotterdam

De Hogeschool Rotterdam heeft een ruimte in een van de schoolgebouwen gesloten. De ruimte was door studenten zelf ingericht als gebedsruimte voor moslims. Dit meldt de NOS.

Voor de gebedsruimte was geen toestemming gevraagd. Studenten hadden zelf een scheidingswand geplaatst zodat jongens en meisjes gescheiden konden bidden. Dit is volgens de directie in strijd met de ideologie van de Hogeschool Rotterdam. Doordat de ruimte door medewerkers van de hogeschool gefaciliteerd werd is volgens de directie onterecht het beeld ontstaan dat de school op dit punt een gedoogbeleid voert.

In 2015 heeft de school al twee officiële stilteruimtes ingericht voor studenten die behoefte hebben aan momenten van bezinning en of gebed. Moslimstudenten, jongens en meisjes samen, kunnen van deze ruimten gebruik maken om te bidden. Volgens de regels van de hbo-instelling moeten de ruimtes toegankelijk zijn voor elke individuele student en medewerker, ongeacht (religieuze) achtergrond.

Omdat er van studenten veel reacties en vragen kwamen over het sluiten van de gebedsruimte, organiseert de hogeschool op 10 april een bijeenkomst met voorzitter Ron Bormans van het college van bestuur.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids