Hogeschool Rotterdam benoemt Hanneke Reuling tot lid College van Bestuur

De Raad van Toezicht van Hogeschool Rotterdam heeft Hanneke Reuling benoemd tot lid van het College van Bestuur. Reuling zal vanuit haar langjarige ervaring in het hoger onderwijs een belangrijke bijdrage leveren aan het realiseren van de strategische agenda van de hogeschool, in het bijzonder om de ambities op het gebied van onderzoek te realiseren. Reuling gaat zich ervoor sterk maken om het onderwijs, onderzoek en werkveld nog beter met elkaar en met de vraagstukken in de stad te verbinden. Haar benoeming is met ingang van 1 april 2024 van kracht. Dat meldt de Hogeschool Rotterdam.

Hanneke Reuling is opgeleid tot theoloog en heeft in de afgelopen 25 jaar een lange staat van dienst opgebouwd in het hoger onderwijs: op het gebied van onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. Reuling begon haar loopbaan als promovendus en docent in Utrecht, vervolgde haar carrière bij de landelijke onderzoeksschool NOSTER en maakte vervolgens de overstap naar Fontys Hogescholen. Hier was zij werkzaam docent en als locatieleider en directeur Onderwijs en Onderzoek. Sinds 2013 werkt Reuling in de grootstedelijke context van Amsterdam: eerst bij de Vrije Universiteit en sinds 2017 bij de Hogeschool van Amsterdam, waar zij op dit moment vicevoorzitter is van het College van Bestuur. Hanneke Reuling is gehuwd, heeft drie volwassen kinderen en is woonachtig in Haarlem.

Heldere en verbindende stijl van communiceren 

“Hanneke Reuling heeft een indrukwekkende staat van dienst in het hoger onderwijs. We verwelkomen haar dan ook vol vertrouwen als nieuw lid van het College van Bestuur van Hogeschool Rotterdam. Met haar heldere en verbindende stijl van communiceren past Hanneke zeer goed bij de Rotterdamse mentaliteit die onze hogeschool zo kenmerkt”, vertelt Anja Oskamp, voorzitter van de Raad van Toezicht van Hogeschool Rotterdam.

Praktijkgericht onderzoek 

"Mijn medebestuurslid Wijnand van den Brink en ik kijken erg uit naar de komst van Hanneke Reuling. Zij vult ons beiden uitstekend aan, zowel qua achtergrond en ervaring als met haar persoonlijkheid. Daarnaast zijn we erg enthousiast over haar ervaring met praktijkgericht onderzoek en hebben we veel vertrouwen in ons nieuwe team”, aldus Sarah Wilton-Wels, voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool Rotterdam.

Onderwijs en onderzoek 

Ook Hanneke Reuling ziet ernaar uit om in Rotterdam te werken. ”Hogeschool Rotterdam staat met haar onderwijs en onderzoek midden in de Rotterdamse samenleving. Ik vind dat heel krachtig. In de strategische agenda van de hogeschool zijn de grote maatschappelijke transities waar onze stad en samenleving voor staan leidend. Dit biedt naar mijn idee fantastische mogelijkheden om onderwijs en onderzoek nog beter met elkaar te verbinden en nog meer impact te laten maken. Ik zie er naar uit om hieraan een bijdrage te mogen leveren.”

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: Ann-Sophie Falter