Geen Docent van het Jaar 2023 voor Hogeschool Rotterdam

Op de Hogeschool Rotterdam zal in januari geen verkiezing of uitreiking zijn voor Docent van het Jaar 2023. De studentengeleding van de centrale medezeggenschapsraad (sgmr) heeft zich namelijk in december teruggetrokken uit de verkiezing. Dit meldt de nieuwspagina Profielen voor onafhankelijk nieuws omtrent de Hogeschool Rotterdam.

Organisatie kost te veel tijd

Volgens de voorzitter van de centrale medezeggenschapsraad (cmr), waarvan de sgmr onderdeel is, hebben zij besloten om Docent van het Jaar 2023 niet te laten plaatsvinden in januari. Het zou de sgmr te veel werk veroorzaken. Daarnaast staat nergens in het reglement van het sgmr opgenomen dat de verkiezing voor Docent van het Jaar 2023 een verantwoordelijkheid is voor de raad.

Vorig jaar nog wel Docent van het Jaar

Al sinds 2014 wordt er op de Hogeschool Rotterdam een Docent van het Jaar uitgeroepen. Zelfs vorig jaar werd de prijs nog uitgereikt. Waarom nu dan niet? Volgens de communicatieadviseur Corine Lamme van de Hogeschool werd pas in december duidelijk dat de organisatie dit jaar meer werk zou vergen. Zo zou Lamme vorig jaar zijn bijgesprongen om het evenement te organiseren, maar was zij niet van plan om dat dit jaar ook te doen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Fleur Zomer