School herdenkt omgebrachte Jet (17) uit Winsum

De scholen waar de 17-jarige omgebrachte Jet op heeft gezeten zijn gehuld in ongeloof en verdriet. Afgelopen maandag was de eerste schooldag na de voorjaarsvakantie. Het Alfa-College locatie Kluiverboom biedt de leerlingen de mogelijkheid om Jet te herdenken. Zij zat, net zoals de verdachte, op deze school. De leerlingen en docenten krijgen hulp aangeboden door pastor Stephen van der Leij. Dat meldt RTV Noord. 

De zeventienjarige Jet werd afgelopen woensdag in haar woonplaats Winsum neergestoken. Ze overleed niet lang daarna aan haar verwondingen.

Ondersteuning voor studenten 

Het Alfa-college heeft de medestudenten van het slachtoffer en de verdachte laten opvangen door docenten en de pastor. Studenten krijgen ondersteuning aangeboden in de vorm van begeleiding in gesprekken met een sociaal wijkteam en de schoolpastor Van der Leij.

Stilteruimte 

Ook is er voor studenten en medewerkers een stilteruimte gecreëerd. Daar kunnen medeleerlingen even stilstaan bij wat er gebeurd is. De woordvoerder van de school geeft aan dat er veel verdriet en ongeloof heerst binnen de schoolmuren. 

Leerlingen die bij Jet in de klas zaten konden afgelopen maandag al terecht in de stilteruimte. Leerlingen die bij de verdachte in de klas zitten komen dinsdag weer naar school. De school laat in ieder geval weten alle leerlingen in dit proces te steunen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk