Logo_iso__logo

De drie genomineerden voor Lector van het Jaar zijn bekend. Voor het jaar 2017/2018 zoeken de organisatoren, het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en nieuwssite ScienceGuide een lector die de verbinding zoekt tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Tot 15 december konden instellingen, studenten en medewerkers voordrachten insturen voor de titel Lector van het Jaar. Dit meldt het ISO.

De drie genomineerden voor Lector van het Jaar zijn Robert Jan de Boer (Hogeschool van Amsterdam), Gerard Schouten (Fontys Hogescholen) en Bram Veenhuizen (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen).
 
Voor lector van het jaar komen alleen lectoren in aanmerking die verbinding zoekt tussen onderwijs en arbeidsmarkt. ISO en ScienceGuide stellen daarbij vragen zoals: Tot welke nieuwe leerroutes komt de lector? Welke kennis gebruikt de lector om studenten klaar te stomen voor een plek op de arbeidsmarkt? En wat doet een lector om leven lang leren te bevorderen bij mensen die al aan het werk zijn?
 
Om in aanmerking te komen voor de titel Lector van het Jaar moet het onderzoek van de lector op enigerlei wijze bijdragen aan de zoektocht naar oplossingen voor maatschappelijke ongelijkheid. Ook moet dit onderzoek in verbinding staan met het onderwijs aan de hogeschool en de lokale samenleving.
 
Op 7 maart wordt de winnaar bekend gemaakt bij een bijeenkomst van de Vereniging Hogescholen. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids