Normal_food-1968012_960_720

Ons voedsel is nog nooit zo veilig geweest, maar het kan nog steeds beter. Daar zijn goed opgeleide kwaliteitsmanagers voor nodig en dus hebben HAS Hogeschool, KTBA People in Food en N&S de krachten gebundeld en starten zij met de Dutch School of Quality. Dit is een volwaardig leerhuis voor professionals op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid, uniek in Nederland. Afgelopen woensdag 8 maart werd de samenwerking tussen de drie partijen bekrachtigd met het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst. Dit meldt HAS Hogeschool.

 “Deze samenwerking, waarin de didactische en inhoudelijke expertise van een hogeschool samenkomt met de dagelijkse praktijkkennis en ervaring  van twee kwaliteitsadviesbureaus, maakt het mogelijk om een uniek en breed portfolio van kwaliteit gerelateerde cursussen aan te bieden," zegt directeur Jeroen Bos van de HAS Hogeschool. "We komen hiermee tegemoet aan de groeiende vraag naar kwaliteitsmanagers, die op veel verschillende gebieden inhoudelijk onderlegd moeten zijn en daarnaast ook competenties als overtuigingskracht en leiderschap moeten bezitten. Doordat de cursussen bovendien modulair te volgen zijn en een praktijkgerichte insteek hebben, heeft de Dutch School of Quality voor nagenoeg iedere kwaliteitsprofessional binnen de food een passend aanbod.”

De Dutch School of Quality richt zich op kwaliteitsmanagers die door willen groeien en zich willen klaarstomen voor de toekomst. Het programma van het leerhuis bestaat uit een basisblok ‘Quality and Business Improvement in Food (QBIF)’ speciaal gericht op beginnende kwaliteitsmanagers die verdieping zoeken. Daarbovenop is het leerhuis opgebouwd uit veertien cursussen die modulair te volgen zijn zodat experts zich kunnen specialiseren. Sommige cursussen gaan tegelijkertijd van start. Cursisten kunnen ervoor kiezen meerdere cursussen parallel aan elkaar, maar ook ná elkaar te volgen. Zowel hbo’ers en wo’ers kunnen de leergang doorlopen, voor hbo’ers is twee jaar werkervaring in de foodsector vereist. De eerste cursussen gaan in september 2017 van start.

Op 18 mei wordt het leerhuis officieel gelanceerd met een Kick-Off Event waar alle kwaliteitsmanagers uit de foodsector een uitnodiging voor krijgen. Onder meer Mathé Bolle, oncoloog Zuiderzee Ziekenhuis Lelystad, zal op het event spreken. Hij gaat in op het belang van voedselkwaliteit en gezondheid. Ook Marianne Jacobs, QA Manager Business Unit AH bij Bakkersland levert haar bijdrage en vertelt over hoe zij zelf als kwaliteitsmanager is gegroeid.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids