Normal_klimaat__groen__duurzaam

In 2018 heeft GroenPact een onderzoek gedaan naar de drijfveren van jongeren en de aantrekkelijkheid van de groene sector. De belangrijkste conclusie: meer dan de helft van de jongeren staat open voor een loopbaan in de groene sector. Katapult organiseert op 16 mei samen met het Platform Talent voor Techniek een ‘Het-Kan-Dus-Wel-sessie’. Belangrijk doel hiervan is om kennis te delen over dit onderwerp en elkaar vanuit beide netwerken te leren kennen. Dit meldt GroenPact.

Veel jongeren zijn onbekend met de groene sector en de mogelijkheden die een opleiding in Agri, food, tuinbouw en groen biedt. GroenPact en Motivaction deden er onderzoek naar: er blijken veel kansen te liggen om aan te haken bij de kansen die jongeren wél zien en hun drijfveren. 
 
Dick Pouwels (HAS Hogeschool) en Marijn van Dongen (Platform Talent voor Technologie) bespreken de resultaten van het onderzoek. Er wordt gesproken over de kansen bij jongeren, 10 jaar Beta Mentality en wervingsinspanningen in de techniek. De sessie zal plaatsvinden op donderdag 16 mei, van 14.30 -tot 17.00 uur. De locatie van de sessie is de HAS Hogeschool in Den Bosch. Meer informatie is te vinden op de website van Katapult.
 
Door: Nationale Onderwijsgids