Normal_koken__avondeten__gezond__groente

Team Keukenmasters uit ’s-Hertogenbosch is de grote winnaar van de Keukenbazen Battle. Joshua en Fadi sleepten de titel Keukenbazen 2019 in de wacht, daarbij gecoacht door chef-kok Tim Bouwmans van Roels. Jack Mikkers, burgemeester van Den Bosch, is een jaar lang SmaakBurgemeester van Nederland 2019. Dit meldt Regio Noordoost Brabant.

De winnaars werden woensdagavond bekend gemaakt tijdens een diner bij HAS Hogeschool/Agri&Food Plaza. Afgelopen zaterdag kookten de teams uit de vijftien deelnemende gemeenten in Noordoost Brabant hun gerecht live voor de jury, bij het Koning Willem I College in Den Bosch. Deze vijftien teams waren de besten in hun eigen gemeente. De jury proefde alle gerechten en beoordeelde ze op onder meer smaak, presentatie, creativiteit en het gebruik van producten van lokale telers. 
 
De ‘Hartige Biologische Pompoenkoekjes met een Chili Yoghurtdip & Venkelsalade met Gehakte Ras el Hanout Hazelnoot’ van Joshua en Fadi verraste de jury. Zij wonnen de hoodfprijs.
 
Er waren tevens twee andere prijzen te verdienen: een voor het meest creatieve team en een voor het team met het gerecht met de beste smaak. De prijs voor het meest creatieve team ging naar de Moongirls uit Meierijstad. Floortje, Mare en Filiz verdienen de prijs voor hun Lekkernijen uit het Heelal. Het team uit Sint-Michielsgestel, The KitchenQueens, won de prijs voor het gerecht met de beste smaak. Juna, Cato en Loes maakten Eekhoorntjesbroodsoep met Stokbrood en Zelfgemaakte Kruidenboter uit het Kookboek dat is geschreven door Oma Elly, de oma van een van deze Keukenbazen. 
 
Partners van Keukenbazen zijn Rabobank, Koning Willem I College, Sligro, Langenhuijsen Catering, HAS Hogeschool, lokale foodleveranciers, de deelnemende gemeenten uit de regio Noordoost Brabant, de jurykoks in die gemeenten en de jury. Regio Noordoost Brabant is organisator van de wedstrijd. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids