Normal_koken__avondeten__gezond__groente

De Keukenbazen Battle, de kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar uit Noordoost Brabant, is gestart. Teams van twee of drie kinderen kunnen zich met hun lekkere en gezonde gerecht aanmelden via www.keukenbazen.nl. Rabobank, Koning Willem I College, Sligro, HAS Hogeschool en Langenhuijsen Catering zijn de partners van de wedstrijd. De finaledagen zijn tijdens Dutch Food Week, op 5 en 9 oktober. Dit meldt Regio Noordoost Brabant.

De opdracht voor de teams luidt: ‘Maak een hoofdgerecht met lekkere en gezonde producten uit je 
eigen buurt’. Deelnemers gaan in teams van twee of drie kinderen de strijd aan; per gemeente gaat één team door naar de finale op zaterdag 5 oktober bij het Koning Willem I College in ‘s-Hertogenbosch. Kinderen worden enthousiast gemaakt voor de wedstrijd door middel van een wervingscampagne, met daarin onder meer de vlogs van Charlotte en Isabelle, Keukenbazens eigen vloggers. 
 
In elke gemeente jureert een lokale chefkok de ingezonden hoofdgerechten. Hij of zij kiest de winnaar in de gemeente en coacht het team tijdens de Mega Live KookBattle. Daar beoordeelt de topjury alle gerechten. De winnaars worden bekend gemaakt op woensdag 9 oktober, tijdens een diner bij Agri & Food Plaza in ’s-Hertogenbosch.
 
Voor de teams zijn er drie prijzen te verdienen: de prijs voor de overall winnaar, de prijs voor het meest creatieve gerecht en de prijs voor de beste smaakcreatie. De burgemeester van de winnende gemeente wordt SmaakBurgemeester van Nederland en mag die titel een jaar lang dragen.
 
Keukenbazen werd vijf jaar geleden ontwikkeld door AgriFood Capital. Vanaf de start speelden de gemeenten een rol in de organisatie. Vanaf dit jaar wordt de kookwedstrijd georganiseerd door Regio Noordoost Brabant. Dat past bij de plannen van de samenwerkende overheden om de jeugd meer onderwijs en voorlichting over gezonde voeding te geven.
 
Door: Nationale Onderwijsgids