HAS-cursus 'Managing a vertical farm' in november van start

Op 15 november 2022 gaat de cursus ‘Managing a vertical farm’ van HAS green academy, voorheen HAS Hogeschool, van start. Tijdens de vierdaagse cursus in Den Bosch leren studenten alles over indoor farming, zoals het teeltproces, hygiëne, technologie en de zakelijke kant van vertical farming. Wereldwijd zetten steeds meer bedrijven in op meerlaagse indoor teelt, wat minder onderhevig is aan klimaatverandering dan reguliere landbouw. Dit meldt Groenten Nieuws.

Vertical farming is planten telen in een omgeving die gecontroleerd, geklimatiseerd en gestapeld is. Per vierkante meter is de opbrengst hoger dan bij conventionele landbouw, is het verbruikt van water lager net als het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.

Indoor farming

Studenten leren tijdens de cursus ‘Managing a vertical farm’ wat het inhoudt om een indoor farm te houden en managen. Natuurlijk leren ze over de prakische kant ervan, maar ook de zakelijke aspecten komen aan bod, waarbij ze kennismaken met leveranciers van de systemen en technieken waarmee gewerkt wordt in een vertical farm. Ook krijgen ze informatie over een gezond bedrijfsmodel en wat daarvoor nodig is en leren ze technieken die hen voorbereidt op gesprekken met leveranciers.

Aanmelden voor de cursus kan hier. De spreektaal is in Engels en de kosten zijn 2.795 euro, inclusief eten en drinken.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky