Logo_logo_nhtv-internationaal-hoger-onderwijs-breda

De Academy for Digital Entertainment van NHTV is samen met Atlantis Games (onderdeel van NHTV Business bv) aanwezig op de Enversed Realities Expo in Eindhoven. Hier presenteren zij tijdens de Dutch Design Week een aantal projecten gericht op Virtual Reality design. De expo gaat over nieuwe opkomende technologieën die een grote impact zullen hebben op de maatschappij en het bedrijfsleven, maar die in ontwikkeling nog in de beginfase zitten. Dat meldt NHTV.

Tijdens de expo kan het publiek 26 uiteenlopende Virtual Reality toepassingen zelf ervaren en testen. Deze expo is tevens de opening van de eerste fase van een VR Center waarbij bedrijven en particulieren wisselende VR experiences kunnen beleven. NHTV studenten en onderzoekers zullen gaan meewerken aan de productie van deze experiences en onderzoek doen naar de effecten op de gebruiker.

Al de projecten op de expo zijn het resultaat van samenwerkingen tussen onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven en dragen bij aan de onderzoekslijn: Contextual connected media van Prof. Marnix van Gisbergen. Dit onderzoeksgebied richt zich op ‘digital media’ en concentreert zich op virtuele realiteit (VR). Het maakt gebruik van de mediacontext als uitgangspunt om de functionaliteit en rol van virtuele realiteit te meten, onderzoeken en doorgronden. Hiermee biedt het een kader waarmee organisaties VR-concepten en mediastrategieën kunnen uitstippelen die het publiek – dat zich al dan niet binnen verschillende mediaplatformen beweegt – zowel bereiken als aanspreken. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids