Logo_logo_has_hogeschool

De Hogere Agrarische School (HAS) start komend schooljaar met de opleiding Bedrijfskunde voor de tuinbouw in Noord- en Zuid-Holland. Eerder organiseerde hogeschool deze opleiding al met succes in Limburg. Voor de op het westen gerichte opleiding werkt HAS samen met Flynth bedrijfsadviseurs. Dit meldt Groenonderwijs.nl

De opleiding is bedoeld voor ondernemers in de tuinbouw die hun kennis en ondernemerschap willen vergroten. De hbo-opleiding duurt een jaar en is verdeeld over zes modules. Daarbij wordt stilgestaan bij de ontwikkelingen in de tuinbouwsector. Op vele gebieden in de sector, zoals de productie, verwerking en internationalisering, volgen vveranderingen elkaar snel op. Aan bedrijfsleiders en ondernemers stellen deze innovaties hogere eisen. De opleiding Bedrijfskunde voor de tuinbouw wil hierop inspelen.

HAS wil met de opleiding de strategische en commerciële vaardigheden van de deelnemers verbeteren. Doel van de opleiding is de deelnemers te inspireren en te versterken in de hoop dat dit resulteert in nieuwe producten, processen en verdienmodellen.

© Nationale Onderwijsgids