Tuinbouw als Tussenjaar biedt jongeren werkervaring en perspectief

Het nemen van een tussenjaar wint snel aan populariteit onder scholieren van 17 tot 20 jaar.  Veel jongeren kiezen voor een jaartje in het buitenland, maar een mogelijkheid is ook om die tijd door te brengen in de glastuinbouw. Dat is de insteek van het project Tuinbouw als Tussenjaar. Dit meldt Glastuinbouw Nederland.

“Werkervaring opdoen, ontdekken waar je interesses liggen en vooral ook de veelzijdigheid van de glastuinbouw ervaren, dat kan veel jongeren een interessant perspectief bieden”, zo is de ervaring van tomatenteler Ted Duijvestijn uit Pijnacker. Op het innovatieve tuinbouwbedrijf van de broers Duijvestijn werken meerdere jongeren in het kader van Tuinbouw als Tussenjaar.
 
“Veel jongeren zijn nog zoekende. Wij kunnen ze helpen in hun zoekocht naar een opleiding en baan die bij ze past. Interne begeleiding is daarbij erg belangrijk. Niet alleen om de jeugd structuur te bieden en voor te bereiden op een studie of werkzaam leven, maar ook om de diverse facetten van de glastuinbouw onder de aandacht te brengen”, geeft Duijvestijn aan.
 
Meer informatie over Tuinbouw als Tussenjaar is hier te vinden. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids