Normal_kuiken

Studenten van Avans Hogeschool in Breda hebben gisteravond op diverse plekken in de stad dozen met kuikens achtergelaten bij woningen. Ze wilden daarmee aandacht vragen voor de massa-productie in de bio-industrie. Buurtbewoners belden de politie en die schakelde de dierenambulance in. De begeleidend docent van de studenten draait op voor de kosten. Dit meldt Omroep Brabant.

De studenten Communicatie en Multimedia zetten dozen met zes weken oude kuikens bij verschillende huizen op de stoep en belden dan aan om zich daarna uit de voeten te maken. Wijkagenten hebben drie van de vier docenten tijdens hun actie op heterdaad betrapt. “Wij wilden hiermee aandacht vragen voor de praktijken van de bio-industrie waar dieren nutteloos worden geslacht”, vertelt een van de studenten. “Wij wilden kijken hoe de mensen zouden reageren.”

De studenten voerden hun project uit met goedkeuring van een docent. Deze docent zal dan ook opdraaien voor de gemaakte kosten door politie en dierenambulance. “Dat wordt een flinke rekening”, voorspelt een medewerker van de dierenambulance. “De dierenambulance is er flink tijd mee kwijt en er worden kosten gemaakt voor de opvang.” De kuikens van zes weken oud moeten op een bepaalde temperatuur verzorgd worden.

© Nationale Onderwijsgids