Normal_avans_hogeschool

Volgens de Nationale Studenten Enquête (NSE) beoordelen studenten van de Brabantse hogeschool Avans hun school als beste van het land. De studenten geven Avans een cijfer van 4 op een schaal van 1 tot 5. Dat ligt boven het landelijke gemiddelde van 3,88. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Hoe hogescholen scoren bij de studenten wordt elk jaar gemeten door de NSE. De resultaten daarvan worden gezien als landelijke maatstaf. De studenten van Avans gaven hun school het afgelopen jaar op 0,02 punt na hetzelfde cijfer.

Voor verschillende aspecten mogen de studenten de hogeschool een cijfer geven. Bij Avans valt op dat vooral de sfeer hoog wordt beoordeeld (4,2). Daarnaast kreeg de school ook een hoger cijfer dan gemiddeld op het gebied van betrokkenheid van docenten. Ook het aanleren van een kritische houding en de samenwerking met andere studenten werd door de jongeren als meer dan positief beoordeeld.

Punten die iets minder beoordeeld werden zijn de voorbereiding op een stage en het op tijd publiceren van lesroosters. Avans besteedt veel aandacht om die aspecten te verbeteren. De school wil namelijk op alle gebieden een score halen van boven de 3,5. In september wordt bekend of Avans ook in het onderzoek van de Keuzegids Hoger Onderwijs en Elsevier bij de top behoort. Voor dat onderzoek wordt ook vaak gekeken naar de resultaten van de NSE.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids