Normal_avans_logo

Avans Hogeschool gaat op het gebied van zorg en welzijn een internationale samenwerking aan met 2 Europese hogescholen en 3 universiteiten in Zuid-Afrika. Daarvoor hebben de partners een subsidie ontvangen van ruim € 800.000 uit het hogeronderwijsprogramma Erasmus+ Capacity Building in the field of Higher Education van de Europese Unie. Dit meldt Avans Hogeschool.

Het internationale project startte eind vorig jaar met een eerste ontmoeting in Zuid-Afrika en loopt tot en met september 2019. De hogeronderwijsinstellingen richten zich op 3 pijlers: het Patient Partner Programme, het Health and Lifestyle Programme en het Care for the Caregiver Programme.
 
Het Caring Society 3.0-consortium dat voor dit project is opgericht bestaat uit 6 partners. Naast de Nederlandse hogeschool zijn dat de Finse Lahti University of Applied Sciences, de Belgische Karel de Grote Hogeschool en 3 universiteiten uit Zuid-Afrika: University of Cape Town, University of the Western Cape en Cape Peninsula University of Technology. 
 
Vanuit Avans nemen de Academie voor Gezondheidszorg, de Academie voor Sociale Studies ‘s-Hertogenbosch en het lectoraat Leven Lang in Beweging van het Expertisecentrum Caring Society 3.0 deel aan het meerjarige project dat plaatsvindt in Zuid-Afrika. Het is de bedoeling om samen op te trekken met de 3 universiteiten uit dat land om de zorgsector aldaar door kennisuitwisseling te verbeteren.
 
In alle programma’s is het plan om onderwijsmodules te ontwikkelen voor toekomstige en bestaande professionals. Hierin trekken de aangesloten onderwijsinstellingen samen op, ieder vanuit hun eigen expertise. Ook wil het consortium mogelijkheden voor buitenlandse stages en uitwisseling onder zowel studenten als docenten creëren.
 
Avans draagt door deelname aan het project onder andere bij aan internationale kennisontwikkeling in zorg en maatschappij en internationalisering van studenten. Avans zet met dit project dan ook nadrukkelijk in op internationalisering van het onderwijs, 1 van de aandachtspunten uit de Ambitie 2020.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids