Normal_avans-hogeschool-logo

Minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven brengt maandag 5 maart om 14.00 uur een bezoek aan de nieuwe Avans Academie Associate degrees aan het Stationsplein in ’s-Hertogenbosch. Sinds dit studiejaar volgen 300 studenten daar een Associate degree. Dat is een tweejarige praktijkgerichte hbo-opleiding. De minister maakt een rondgang over de onderwijsvloer en gaat in gesprek met studenten, docenten en bestuurders. Dit meldt Avans Hogeschool.

Associate degrees (hbo, niveau 5) dichten de kloof tussen mbo-niveau 4 en een vierjarige bacheloropleiding (hbo, niveau 6). De opleidingen sluiten goed aan op het mbo en zijn ontwikkeld door een samenwerking tussen hbo, mbo en bedrijfsleven. In het Ad-onderwijs volgen studenten nauwelijks colleges, maar ze werken voornamelijk in kleine teams aan praktijkopdrachten. Daar is ook de onderwijsomgeving op ingericht.

Programma

De minister wordt om 14.00 uur ontvangen door voorzitter van het College van Bestuur van Avans Hogeschool Paul Rüpp, voorzitter van het College van Bestuur van het Koning Willem I College Jeanette Noordijk en directeur van de Avans Academie Associate degrees Karina Visscher.

Na een rondgang over de onderwijsvloer, volgt een rondetafelgesprek met Ad-studenten en docenten van de Avans Academie Associate degrees. De docenten die aanschuiven komen van de roc’s waarmee wordt samengewerkt: het Koning Willem I College, ROC de Leijgraaf en ROC Tilburg. Ook gaat de minister in gesprek met de bestuurders van Avans Hogeschool en het Koning Willem I College.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids