Westlandse basisscholen moeten stoppen met fysieke lessen aan groep 3 en 8

Twee basisscholen in het Westland moeten stoppen met fysieke lessen aan groepen 3 en 8. De scholen hadden de leerlingen uit deze groepen als kwetsbaar aangemerkt, waardoor zij naar de noodopvang mochten. Maar volgens de gemeente Westland is dat niet de bedoeling. Dit meldt het Algemeen Dagblad. 

Zowel De Hofvilla in Wateringen (WSKO) als Het Kompas in Maasdijk (PCPOW) lieten de leerlingen van groep 3 en 8 naar school komen. Ter voorkoming van een leerachterstand kregen de kinderen op school rekenen en taal. Dit gebeurde coronaproof volgens de scholen: de klassen waren opgesplitst, waarbij de ene helft van de klas ’s ochtends les kreeg en de ander helft ’s middags naar school kwam. 
 
Het besluit zorgde voor veel kritiek vanuit politiek Westland. Het ministerie van Onderwijs zei in het AD dat het niet de bedoeling is dat hele klassen worden bestempeld als kwetsbaar: “Het is altijd de bedoeling geweest dat dat op individuele basis werd bepaald. Je kan niet een hele groep aanmelden als kwetsbaar.”
 
De Westlandse schoolbesturen en de gemeente Westland zijn inmiddels met elkaar om de tafel geweest en er is besloten om te stoppen met de fysieke lessen aan hele klassen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids