Slob richt ventilatieteam op, maar docenten twijfelen nú over coronaveiligheid

Minister Slob heeft een Landelijk Coördinatieteam Ventilatie op Scholen (LCVS) opgericht dat voor een veilige ventilatie op elke school moet gaan zorgen. Doekle Terpstra van Techniek Nederland is aangesteld als voorzitter van dit coördinatieteam. Dit meldt NOS.

Naast Techniek Nederland nemen de Vereniging Nederlandse Gemeenten, de sectorraden en de GGD GHOR deel aan het coördinatieteam. De leden gaan scholen helpen om minimaal te voldoen aan de bestaande wettelijke normen voor ventilatie. Deze zouden volgens het RIVM voldoende zijn om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
 
Op 1 oktober moeten alle scholen hun ventilatie hebben nagekeken. Als de niet op orde blijkt te zijn, moeten ze ook voor 1 oktober contact hebben opgenomen met de lokale GGD. Deze geeft advies over de maatregelen die de school vervolgens moet nemen.
 
Docenten twijfelen echter of het ventilatiesysteem op hun scholen op dit moment voldoet. Ben Zwartjes, docent en bestuurslid van de Algemene Onderwijsbond, ging gisteren voor het eerst naar zijn school. "Ik dreef eruit. Als ik hier moet werken, in deze extreme temperaturen, op een plek waar de ramen maar zo'n 30 centimeter open kunnen, dan vraag ik mij af hoe veilig het is,” zei hij tegen EenVandaag. Ook geeft hij aan veel ongeruste reactie van ouders te hebben gekregen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids