Normal_20190131fotopersberichtbijzonderhoogleraarnuijten

Het College van bestuur van de Open Universiteit heeft dr. Arno Nuijten benoemd tot bijzonder hoogleraar Behavorial IT Governance bij de faculteit Management, Science & Technology. De leerstoel is ingesteld door de Erasmus School of Accounting and Assurance. Dit meldt Open Universiteit.

Nuijten over het doel van zijn leerstoel: “Het vermeerderen van kennis om de besluitvorming over risico's (en mogelijkheden) van IT te verbeteren. De gedachte hierachter is dat IT-risico's grote impact op organisaties kunnen hebben en dat bestuurders en commissarissen niet zo goed weten wat ze hiermee aan moeten, maar wél een groeiende verantwoordelijkheid hebben richting stakeholders. De leerstoel past volgens Nuijten mooi in de opkomende aandacht voor 'behavioral (corporate) governance' en het denken over IT-governance alsmede het besef dat IT en risicogedrag steeds meer verweven zijn.
 
De leerstoel is ingesteld door de Erasmus School of Accounting and Assurance (ESAA) en ondergebracht bij de vakgroep Technology van de faculteit Management, Science & Technology (MST). De faculteit MST werkt samen met ESAA om synergie te realiseren op specifieke onderzoeksterreinen. Denk aan het onderzoek rond de toenemende belangstelling bij stakeholders van ondernemingen en andere organisaties naar relevantie van niet-financiële informatie over duurzaamheid. Maar ook op onderwijsgebied willen beide partners de handen in elkaar slaan om programma’s in co-creatie te ontwikkelen voor face-to-face en online onderwijs of combinaties hiervan (blended learning).
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids