Normal_algwetenschapsprijs2018roywillemsrechthoek

Op 14 december 2018 is, tijdens de 34e diesviering van de Open Universiteit, de jaarlijkse OU Wetenschapsprijs uitgereikt. Dit jaar aan degene die in de periode 1 juni 2015 tot en met 31 mei 2018 het beste proefschrift aan de Open Universiteit heeft geschreven. De prijs ging naar dr. Roy Willems, onderzoeker bij de faculteit Psychologie en onderwijswetenschappen van de Open Universiteit, voor zijn proefschrift op het gebied van online gezondheidszorg. Dit meldt de Open Universiteit. 

Naast Roy Willems met ‘Kanker nazorg wijzer: development and evaluation of a computer-tailored self-management intervention providing psychosocial support for cancer survivors’.  waren er nog vijf genomineerden voor de OU Wetenschapsprijs 2018: dr. Janneke van der Veer met haar proefschrift ‘Onrustig is ons hart': leven en schrijverschap van Diet Kramer (1907-1965)’, dr. Inge van der Wurff met ‘Fatty acids, cognition, school performance, and mental well-being in children and adolescents’,  mr. dr. Kees Engel met 'De precontractuele mededelingsplicht van de verzekeringnemer in rechtsvergelijkend perspectief', dr. Ward Ooms met 'Innovation through collaboration: challenging the assumptions' en dr. Bernard van Gastel met zijn proefschrift ‘Assessing sustainability of software: analysing correctness, memory and energy consumption’. 
 
Juryvoorzitter Anja Oskamp: "We hebben gekozen voor een dissertatie die niet alleen uitstekend is qua inhoud, maar die ook heel goed aansluit bij waar de Open Universiteit voor staat. Het proefschrift van Roy Willems heeft zowel wetenschappelijke als maatschappelijke impact en is in een heldere stijl geschreven. Een schoolvoorbeeld van onderzoek dat zijn waarde ook in de praktijk bewijst. Het proefschrift bevindt zich op het relatief nieuwe onderzoeksterrein van eHealth: gezondheidszorg die online beschikbaar is. En dat past uitstekend bij de Open Universiteit die zich bij uitstek manifesteert in een samenleving waarin internet en online dienstverlening steeds belangrijker worden."
 
Tijdens de  diesviering vond ook de rectoraatsoverdracht bij de Open Universiteit plaats. Als eerbetoon aan de scheidend rector werd bekendgemaakt dat de OU Wetenschapsprijs voor beste dissertatie voortaan de Anja Oskamp Award gaat heten.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids