Normal_social_media__facebook__twitter__verslaving

Een docente van het Carmelcollege in Emmen zit tijdelijk thuis omdat van haar naaktfoto’s circuleren onder scholieren. De foto’s waren in de privésfeer van de vrouw verspreid maar belandden via social media bij leerlingen. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

Rector Hans Boers vindt het verschrikkelijk voor de gedupeerde docente. Veel van haar collega’s en leerlingen denken er net zo over, vertelt hij. De school heeft alle leerlingen die in het bezit zijn van de foto’s met klem verzocht deze te verwijderen. Ook gaat de school extra aandacht besteden aan de risico’s van het delen van (privé)foto’s op social media. “Daarvoor kan, zo blijkt nu maar weer, niet genoeg worden gewaarschuwd”, aldus de rector. Bovendien raadt de school leerlingen aan er met elkaar en thuis over te praten. De ouders krijgen een brief van de school.

Rector Boers gaat ervanuit dat de docente over een tijdje haar werk gewoon weer oppakt aan het Carmelcollege. ‘Als zij vanuit school begeleiding nodig heeft, zullen wij die haar zeker bieden.”

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids