Chantage met naaktfoto's, 19 meisjes doen aangifte tegen 24-jarige De W

Negentien meisjes hebben tot nu toe aangifte gedaan in de grootste online misbruikzaak met minderjarigen in Nederland. Dat kwam dinsdagmiddag naar voren in de rechtbank van Breda. Gianni de W. (24) uit Etten-Leur zou meer dan 100 minderjarige meisjes hebben afgeperst. Dat meldt Omroep Brabant. 

De W. was zelf niet op de zitting aanwezig, maar een aantal slachtoffers wel. De W. gaf aan dat hij liever in de gevangenis bleef wachten op de uitslag.

Volgens de officier van justitie zijn er nu 93 minderjarigen en 37 meerderjarige slachtoffers bekend. De politie moet nog contact zoeken met 35 minderjarige meisjes, dus het aantal aangiftes kan nog oplopen.

Afpersing 

Het onderzoek met de naam ‘Zuidpool’ kwam aan het licht toen een meisje uit Noord-Holland aangifte deed van afpersing. Het meisje was toen 15 jaar oud. De politie vond toen in de computer van De W. zo’n 150 mappen met verschillende meisjesnamen. In een aantal submapjes staan volgens het OM duizenden foto’s van één meisje.

Naaktfoto's 

De W. zocht contact met de meisjes onder een valse naam. Hij benaderde de slachtoffers via social media zoals Snapchat en Instagram. Hij startte het gesprek en bood daarna de meisjes geld als ze hem een naaktfoto zouden sturen. Zodra hij de naaktfoto binnen had dreigde hij deze online te zetten als de slachtoffers niet meer foto’s zouden sturen. Bij sommige meisjes heeft hij daadwerkelijk de naaktfoto’s online gezet. Hij zou één van zijn slachtoffers ook hebben gevraagd om te filmen als ze seks had met haar vriend.

Systeembeheerder 

De W. zit vast sinds oktober en sindsdien is er steeds meer over hem naar buiten gekomen. Hij werkte sinds september 2019 als systeembeheerder bij een bedrijf in Etten-Leur. Uit zijn profiel op LinkedIn blijkt dat hij eerder al eens stage liep als systeembeheerder bij de gemeente Breda.

Stopgesprek in 2014 

In 2014 kreeg de politie al een melding binnen over De W. Toen zou hij al een meisje hebben gedwongen om seksueel getinte foto’s naar hem op te sturen. Het slachtoffer deed geen aangifte tegen De W. en daarom voerde de politie alleen maar een stopgesprek.  

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk