Normal_ingrid_van_engelshoven__cropped_

Op 11 oktober 2018 heeft minister van Engelshoven de OnderwijsTopTalentPrijs 2018 uitgereikt aan Groesjenjka van Beek van de Hogeschool van Amsterdam en Josien Boetje van de Hogeschool Utrecht, Instituut Archimedes. Dit meldt OnderwijsTopTalentPrijs.

Groesjenjka van Beek won de prijs in de categorie basisonderwijs (pabo’s). Zij  heeft in het kader van haar eindscriptie een veelgeprezen onderzoek gedaan. Een uitgebreide literatuurstudie is gekoppeld aan een praktijkonderzoek, gericht op de ‘ervaringsgerichte dialoog’. Haar stageschool wil deze dialoog meer inhoud geven om ‘onderwijs op maat’ mogelijk te maken.
 
Josien Boetje is de winnaar in het voortgezet onderwijs. Zij heeft een woordencompetitie gemaakt waarmee woordjes van vreemde talen op een vernieuwende wijze aangeleerd en getoetst worden. Zij heeft in een app een cursus ontwikkeld en een wekelijkse quiz voor leerlingen. Ze kunnen punten verdienen waarmee ze vrijstelling kunnen krijgen voor een volgende toets. De score kunnen de leerlingen permanent online bekijken.
 
De winnaars kregen beiden een bronzen trofee, een jaarabonnement op vakblad Didactiefen en een geldbedrag van 1.000 euro.
 
Met de OnderwijsTopTalentPrijs hebben lerarenopleidingen in heel Nederland de mogelijkheid hun (ex-)studenten aan te melden voor de titel Onderwijstoptalent 2018. Met deze verkiezing wil de initiatiefnemer, het Instituut voor Nationale Onderwijspromotie (INOP), laten zien dat een lerarenopleiding een waardevolle opleiding en dat afgestudeerde pabo’ers over talloze kwaliteiten beschikken. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids