Normal_geld__pennen__contract__afspraak

De cao voor basisschoolleraren moet versoberd worden. Dat zeggen een aantal Tweede Kamerleden. Er zou een onevenredig deel van het beschikbare geld opgaan aan leraren die niet voor de klas staan. Dit meldt NOS.

CDA-Kamerlid Rog is één van de Kamerleden die een versobering van de cao voorstaat. Volgens hem bestaan er allerlei "bovenwettelijke regelingen". Zo krijgen leerkrachten zonder werk een vaak relatief lange en hoge uitkering. Het CDA ziet liever dat het onderwijsgeld naar actieve leraren gaat.
 
Rog wijst hierbij ook op het regeerakkoord. Hierin is niet alleen een afspraak vastgelegd over de verhoging van de lerarensalarissen, maar er valt ook te lezen dat bovenwettelijke regelingen genormaliseerd dienen te worden. Het CDA wil deze afspraken nakomen en vraagt vakbonden en werkgevers ervoor te zorgen dat het beschikbare geld terecht komt bij actieve leraren. Vakbonden op hun beurt willen best praten over een aangepaste cao, maar alleen als het kabinet meer geld uittrekt voor salarissen dan dat tot nu is toegezegd. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids