Normal_werk__stress__moe__werkdruk

Van 13 tot en met 16 november wordt de landelijke Week van de Werkstress georganiseerd, een initiatief van het ministerie van sociale zaken. Het is de vierde keer dat deze week wordt gehouden waarin bedrijven en organisaties activiteiten opzetten om het onderwerp werkstress onder de aandacht te brengen bij zowel werknemers als werkgevers. Ook scholen kunnen meedoen aan de campagneweek. Dit meldt de Algemene Vereniging Schoolleiders.

Vorig jaar namen zo'n 160 bedrijven actief deel aan de Week van de Werkstress (WvdW). Deelnemende bedrijven ontvangen tijdens de WvdW dagelijks een nieuwsbrief met nieuws, praktische tips en interessante interviews, een zogenoemde RoadMapp, oftewel een digitale koerskaart die het bedrijf kan gebruiken om werkstress aan te pakken en het werkplezier te vergroten en een digitale toolkit met promotiemateriaal voor de WvdW. Alle deelnemende organisaties worden vermeld op de website www.duurzameinzetbaarheid.nl van het ministerie van sociale zaken.

Met de campagneweek wil het ministerie leidinggevenden en werknemers voorlichten over werkstress en hen aanmoedigen het probleem aan te pakken. Als onderdeel van de campagne staat op 13 november ook een congres gepland. Op het programma staan diverse sessies met wetenschappelijke inzichten en praktijkvoorbeelden over het thema werkstress. Zo legt Michelle van Laethem van de Universiteit van Amsterdam wat de relatie is tussen slaap, piekeren en werkstress en laat Koen Hogenelst van TNO zien wat de invloed van technologie is op werkstress. Het congres is bedoeld voor werkgevers, HR- en OR-leden vna scholen en andere organisaties.

Meer informatie over de campagneweek en het congres op www.duurzameinzetbaarheid.nl

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids