Normal_vrouwen__opleiding__college__cursus__hoger_onderwijs__hbo__uni

De MBO Raad zet de activiteiten van het Kennispunt Opleiden in de School mbo door tot in ieder geval eind 2018. Scholen zijn tevreden over de dienstverlening en vinden het belangrijk dat het Kennispunt doorgaat met de activiteiten, blijkt uit een enquête en gesprek met hr-directeuren. Dit meldt de MBO Raad.

Het Kennispunt draagt onder andere bij aan de voorbereiding van beginnende docenten zodat zij startbekwaam zijn. Daarnaast krijgen scholen ondersteuning bij het versterken en ontwikkelingen van partnerschappen met de lerarenopleiding.
 
Het Kennispunt organiseert en faciliteert vier soorten activiteiten. Het biedt informatievoorziening en kennisontwikkeling over de mogelijkheden om docenten op mbo-scholen op te leiden voor de sector. Ook faciliteert het Kennispunt kennisdeling en versterkt het netwerken tussen scholen en lerarenopleidingen. Daarnaast wordt maatwerkondersteuning geboden aan regio’s, individuele scholen en partnerschapen in wording op basis van hun vragen en ontwikkelfase. Ten slotte worden de activiteiten van het Kennispunt in de sector zelf geborgd, waar mogelijk in samenwerking met het Steunpunt opleidingsscholen van de PO-Raad en VO-raad en de lerarenopleidingen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids