Normal_vrouw_docent_leraar_professor_wetenschapper_onderzoek_economie

De Kandidatenpool tekortvakken, opgericht door Meesterbaan, blijft voorlopig nog online.  In de Kandidatenpool zitten ruim 600 (aankomende) docenten die een baan zoeken in een tekortvak. Voor werkgevers in het middelbaar onderwijs is via een pool gemakkelijker een geschikte docent te vinden voor de tekortvakken. Dit meldt Algemene Vereniging Schoolleiders.

De Kandidatenpool tekortvakken is in maart 2017 opgericht om extra leraren te werven die de juiste bevoegdheid kunnen halen en het werkgevers makkelijker te maken geschikte leraren te vinden voor de tekortvakken. In de pool zitten ruim 600 docenten, waarvan ruim de helft al een bevoegdheid in een tekortvak heeft. Andere docenten in de pool hebben juist een bevoegdheid in een overschotvak, zijn leraar in het basisonderwijs of zijn zij-instromers.
 
Om toegelaten te worden als kandidaat moet de docent (in spe) of de juiste bevoegdheid hebben of deze binnen afzienbare tijd kunnen halen. Het is nog steeds mogelijk om als kandidaat aan te melden voor de pool. De Kandidatenpool tekortvakken is voor middelbare scholen gratis toegankelijk.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids