Normal_woordenboek_nederlands

Lerares Tamara Stojákovic (31) is zaterdagochtend verkozen tot Beste Leraar Nederlands 2017 in het radioprogramma De Taalstaat van Frits Spits. Het publiek koos haar uit drie door de jury genomineerde docenten Nederlands. Het is de eerste keer dat de titel naar een Vlaamse docent gaat. Dit meldt NOS.

Stojákovic is docent op het Atheneum MXM in Merksem. De jury roemt haar inzet en inlevingsvermogen in haar leerlingen en hun leefwereld. Zo maakt en deelt de lerares veel materiaal, zoals filmpjes. "Daarnaast houdt ze functioneringsgesprekken in plaats van mondelinge toetsen, omdat ze vindt dat ze te weinig tijd heeft voor haar leerlingen”, aldus de jury. In het radioprogramma De Taalstaat kreeg Stojákovic de prijs uit handen van minister Bussemaker. 
 
Stojákovic is geboren in Bosnië en vluchtte op 11-jarige leeftijd vanwege de oorlog naar België. Ze geeft inmiddels zeven jaar les. De twee andere genomineerden voor de titel Beste Leraar Nederlands 2017 waren Henk ter Haar van de gereformeerde scholengemeenschap Guido in Arnhem en Didy Pijpker van het Eemsdeltacollege in Siddeburen.
 
2017 is het vierde jaar dat De Taalstaat de verkiezing organiseert. Het programma wil met de verkiezing benadrukken hoe belangrijk en mooi het onderwijs in de Nederlands taal is. Er wordt gezocht naar docenten met een meerwaarde, met bijzondere kwaliteiten of een bijzondere inzet. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids