Normal_notities_schrijven_papier_bril_leren_aantekeningen

Lerares Maaike van Herwaarden (33) is zaterdagochtend verkozen tot Beste Leraar Nederlands 2016 in het radioprogramma De Taalstaat van Frits Spits. Het publiek koos haar uit drie door de jury genomineerde docenten Nederlands. Dit meldt de Gelderlander.

Van Herwaarden is docent op het Thomas a Kempis in Arnhem. Volgens de jury die haar nomineerde uit twaalf voorgedragen docenten, heeft Van Herwaarden aandacht voor alle leerlingen. Zij leert hen waarom ze dingen doen en hoe ze met argumenten hun verhaal kunnen onderbouwen. De prijs, bestaande uit een trofee, een oorkonde en vijf jaar lang een abonnement op Onze Taal van het Genootschap Onze Taal, werd uitgereikt door minister Bussemaker van Onderwijs. 
 
Naast Maaike van Herwaarden waren Pauline Koster, lerares Nederlands op ROC Top in Amsterdam en Petra Roël, NT2-docente, verbonden aan Radboud in'to Languages in Nijmegen genomineerd voor de titel 'Beste leraar Nederlands van 2016'. In totaal twaalf docenten werden door hun omgeving kandidaat gesteld voor de titel. Drie docenten zijn door een vakjury genomineerd voor de titel. Het publiek kon tot vrijdag 27 mei 18:00 uur stemmen op zijn of haar favoriet. 
 
De verkiezing wordt voor de derde keer georganiseerd door het KRO-NCRV radioprogramma De Taalstaat en Het Genootschap Onze Taal. Voor de verkiezing komen ook Vlaamse docenten in aanmerking en zogenoemde 'NT2-docenten', leraren die Nederlandse les geven aan anderstaligen. Er wordt gezocht naar docenten met een meerwaarde, met bijzondere kwaliteiten of een bijzondere inzet. De vorige twee edities wonnen leraren uit Amstelveen en Duiven de prijs.
 
© Nationale Onderwijsgids