Logo_geld__handboeien__fraude

Een voormalig directeur van Stichting Primair Onderwijs Zundert (SPOZ) die verdacht wordt van fraude, heeft een jaar cel tegen zich horen eisen. Justitie eiste deze straf vandaag tegen de man, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Dat meldt de Telegraaf.

De voormalig directeur wordt ervan verdacht de afgelopen vijf jaar meer dan anderhalve ton te hebben verduisterd. Hij had twee pinpassen in zijn bezit waarmee hij gefraudeerd zou hebben. Bovendien werd en niet goed gecontroleerd op de financiën die de man afhandelde. Het blijkt dat hij veel bonnen zelf afgetekend heeft.

Een externe financiële controller ontdekte de fraude uiteindelijk door verschillende uitgaven met elkaar te vergelijken. De verdachte bleek de bedragen die hij uitgaf te hebben verdeeld over een paar grootboekrekeningen, zodat de uitgaven niet opvielen. In november 2014 werd de man geschorst, waarna hij vrijwel meteen werd ontslagen als directeur. De man zelf erkent dat hij fout was en zegt dat hij terecht in aanmerking komt voor een straf.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids