Foto: Kunstgebouw, Bas Czerwinski

Op dinsdag 28 maart 2017 organiseert Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam (KCR) de tweejaarlijkse conferentie 'Afkijken mag!' Dit keer in samenwerking met Kunstgebouw en met misschien wel de meest spraakmakende onderwijspedagoog van Nederland als key note spreker: Gert Biesta. Dit meldt Kunstgebouw. 

De beroemde onderwijspedagoog Gert Biesta komt speciaal uit Schotland over om met zijn visie te delen op onderwijs nu en in de toekomst en de rol van opvoeding. De centrale vraag hierbij is hoe Rotterdam goed (cultuur)onderwijs kan ontwikkelen. Zijn lezing is mede gebaseerd op zijn laatste boek Het prachtige risico van onderwijs.

Na de lezing volgt een college aan de hand van enkele thema’s die zijn voorgedragen door de leden van Kenniskring 21: de Rotterdamse denktank voor 21e eeuwse vaardigheden in relatie tot cultuureducatie. Biesta gaat in gesprek met zowel de Kenniskring als het publiek om op deze manier de brug te slaan tussen zijn wetenschappelijk werk en praktijkervaringen en dilemma’s.

'Afkijken mag!' is een tweejaarlijks congres voor mensen die werken op het snijvlak van cultuur en onderwijs. Het congres staat in het kader van good practice, van kijken bij en leren van elkaar. Dit jaar is 'Afkijken mag!' onderdeel van de Rotterdamse Maand van Cultuuronderwijs. Een maand lang staan de spotlights op vernieuwend en onderzoekend cultuuronderwijs.

(Dit is een advertorial)