Normal_leraar__docent__juf__onderwijzer__vraag__aardrijkskunde

Op vrijdagmiddag 20 januari 2017 wordt in het Museon in Den Haag de KNAG Onderwijsprijs uitgereikt. Deze prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt door het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap aan de docent en/of geograaf die zich bijzonder inzet voor het aardrijkskundeonderwijs. Dit meldt Museon.

Dit jaar vindt de uitreiking voor het eerst in samenwerking met het Museon plaats. De genomineerden zijn Annika Huizinga van het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam, Alice Peters van het Twickelcollege in Hengelo, Clarinus Nauta van CSG Reggesteyn uit Nijverdal en Jacqueline van der Westen van het Melanchthon Schiebroek in Rotterdam. De winnaar draagt een jaar lang de titel 'Aardrijkskundeleraar van het jaar'. 
 
Het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) is er voor alle geografen, docenten aardrijkskunde en voor diegenen die zich met het vakgebied geografie (aardrijkskunde) verbonden voelen. De nieuwe centrale tentoonstelling van het Museon, One Planet, sluit goed aan bij dit vakgebied en bij de totstandkoming van de tentoonstelling is met het KNAG samengewerkt.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids