Normal_foto__2_

Van 3 tot en met 7 juni 2019 vindt voor de dertiende keer de GeoWeek plaats. Tijdens deze week kunnen scholieren op een leerzame en makkelijke manier de wereld van geografie ervaren. Duizenden leerlingen gaan op expeditie naar een GeoBedrijf, op veldwerk of ze ontvangen een GeoProf in de klas. Dit meldt het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG).

Tijdens de GeoWeek maken leerlingen kennis met de leuke, verrassende en technische kanten van het vak aardrijkskunde. Meer dan 90 deelnemende bedrijven, overheden en kennisinstellingen openen hun deuren. Thema’s die aan bod komen zijn bijvoorbeeld bodem, water, geo-ict en duurzame ontwikkelingen.
 
Tijdens de expedities staat ‘zelf doen’ van de leerlingen voorop. Tijdens de GeoWeek 2018 deden meer dan 7000 leerlingen uit het hele land mee en het aanbod van dit jaar is nog groter. Het volledige aanbod staat op www.geoweek.nl. Ook is hier meer informatie over de GeoWeek te vinden en kunnen deelnemers zich inschrijven.
 
De GeoWeek is voor groep 7 en 8 van de basisschool en klas 1 tot en met 3 van het voorgezet onderwijs. Inschrijven kan tot 20 mei 2019 en deelname is gratis.
 
Door: Nationale Onderwijsgids