Kennismaken met aardrijkskunde in de praktijk tijdens de GeoWeek

Het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) organiseert elk jaar de GeoWeek. Hierin maken zo’n 5000 leerlingen van 10 tot 15 jaar kennis met aardrijkskunde in de praktijk door met hun klas gratis op bedrijfsbezoek of veldwerk te gaan of een gastles te krijgen. Het KNAG zoekt voor de GeoWeek van dit jaar (4-8 oktober 2021) bedrijven/instellingen/overheidsorganisaties die kosteloos een geografische activiteit aan willen bieden. Dit meldt het KNAG.

Voor leerlingen is het leuk om eens buiten het klaslokaal te leren over de geo-sector. Bedrijven, instellingen en overheden zetten in de GeoWeek tal van mooie activiteiten op het programma. Denk aan grondboorcompetities, miniatuurdijkjes bouwen, grondwaterpeilen meten, laboratoria bezoeken, rivier-, en 18de eeuwse wandelingen maken, Nederland minecraften en nog veel, veel meer.

Het KNAG zorgt dat docenten hun klas kunnen inschrijven voor deze expedities, en zo ontdekken leerlingen door het hele land aardrijkskunde op zijn leukst, namelijk door het zelf te doen!

Unieke kans om expertise te delen

Voor professionals uit de bodem-, water- en geo-informatiesector is de GeoWeek een unieke kans om hun expertise en enthousiasme te delen in de les. Ze vertellen over hun beroep en geven informatie over bijvoorbeeld bodemonderzoek, geologie of duurzaamheid.

Inschrijven

Bedrijven die een expeditie willen aanbieden kunnen zich tot 30 april inschrijven via geoweek.nl. Meer informatie nodig of vragen over het organiseren van een expeditie? Neem contact op met de organisatie van de GeoWeek via info@geoweek.nl.

Door: Nationale Onderwijsgids