Normal_stoelen_tafels_leeg_lokaal_klas

Het Getijde College, een particuliere opleiding voor middelbaar beroepsonderwijs, is deze week door de rechtbank failliet geklaard. Ondanks dat zullen de lessen gewoon doorgaan, meldt de school. Er heeft zich al een partij gemeld met interesse in overname van de school, aldus de curator. Dit melden Omroep Zeeland en PZC.

De Avondschool voor volwassenenonderwijs en Het Stedelijk College Goes voor voortgezet onderwijs maken deel uit van het Getijde College en zijn daarom eveneens failliet verklaard. De leerlingen hoeven zich echter geen zorgen te maken over het vervolg van hun opleiding, zegt de school. Na de kerstvakantie zullen de docenten de lessen gewoon weer oppakken.

De curator is echter terughoudender. Die hoopt dit weekend de onderhandelingen voor overname van de school te kunnen afronden, pas dan wil de curator verdere uitspraken doen over de situatie van de school.

Over de oorzaak van het faillissement wil de school niets zeggen maar het is bekend dat de school al langere tijd financiële problemen had. Al sinds het begin van dit schooljaar werden de salarissen van docenten te laat of zelfs helemaal niet uitbetaald. Een deel van het personeel stopte half november uit protest met werken.

Door: Redactie Nationale Onderwijs