Normal_geld__portemonnee__muntgeld

De fabrikant van de stint trekt de aanvraag voor een faillissement weer in. Directeur Edwin Renzen wil eerst de ontwikkelingen afwachten, nu minister Van Nieuwenhuizen gisteren in de Tweede Kamer heeft aangegeven dat de stint mogelijk op termijn weer terug op de weg komt. Dit meldt de Volkskrant.

Renzen had eind oktober faillissement aangevraagd, nadat de stint een maand eerder voorlopig verboden werd op de openbare weg. Aanleiding is het treinongeval in Oss waarbij vier kinderen het leven verloren. 
 
Volgens Renzen was het voor hem duidelijk dat het zo niet langer meer ging. "Ik heb naar de cijfers gekeken: er komt al weken niets meer binnen. En er gaat alleen maar geld uit, alleen maar meer. Extra kosten, geen inkomsten. We hebben nog net de salarissen er een keer uit kunnen persen. Maar dit is niet vol te houden.''
 
Maar nu gloort er hoop aan de horizon: minister Van Nieuwenhuizen heeft in de Tweede Kamer aangegeven dat ze het “zeer wel mogelijk acht dat een vorm van de stint weer gaat rondrijden”. Wel benadrukte ze dat de stint dan wel veilig moet zijn. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids