Normal_rijles__rijschool__cbr

Bij de politie zijn tot nu toe 220 meldingen binnengekomen van mensen die zeggen gedupeerd te zijn door de autorijschool Ferry Aalbregt in Zoetermeer die abrupt sloot wegens faillissement, waardoor veel commotie ontstond. Hoeveel mensen gedupeerd zijn, is onduidelijk. Hart van Nederland meldde eerder dat 4000 leerlingen en negentig rijinstructeurs zijn getroffen.

De politie is samen met het Openbaar Ministerie aan het onderzoeken of er sprake is van strafbaar handelen door de eigenaar van de rijschool. Die zegt te zijn bedreigd en te zijn ondergedoken. De politie heeft contact met hem en zegt dat hij zijn medewerking verleent aan het onderzoek.
 
Als het onderzoek aanleiding geeft om met meer gedupeerden in contact te komen, dan zal de politie een speciaal e-mailadres openen. Mocht blijken dat de man strafbare feiten heeft gepleegd, dan wordt eveneens een speciaal e-mailadres geopend.
 

Bedreigingen

De politie roept mensen op te stoppen met het bedreigen van de failliete rijschoolhouder uit Zoetermeer. Op Twitter wijst de politie erop dat social media op bedreigingen worden gemonitord. Hou het hoofd koel, vraagt de politie. "Doe geen bedreigingen of laster. Het lost de situatie niet op, maakt jou verdachte en kost politie onderzoekscapaciteit. Stop ermee."
 

Demonstratie

Rij-instructeurs en mensen die zich gedupeerd voelen door de rijschoolhouder gaan vandaag in Den Haag demonstreren. Ze hopen op politieke steun voor hun zaak. De gemeente Den Haag bevestigt dat er formeel een kennisgeving van de demonstratie is binnengekomen. Een woordvoerder van de demonstratie, rij-instructeur Fayzan Khan, hoopt op 250 mensen.
 
"We willen bereiken dat er een vangnet komt voor kleine rijscholen en gedupeerde leerlingen" aldus een van de gedupeerden. "Ook moeten er strengere eisen komen om überhaupt een rijschool te beginnen, en een keurmerk, dat niet iedere idioot een rijschool kan beginnen."
 
Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, zei eerder bij Hart van Nederland erg mee te leven met de gedupeerden. Ze zei dat ze niets voor de leerlingen kan doen en dat de overheid met de rijschoolbranche in overleg is "om dit soort cowboys eruit te krijgen".
 
Door: ANP