Logo_cbbc-logo-1

De eerste 39 onderzoekers zijn geselecteerd voor een persoonlijk lidmaatschap van het Advanced Research Center Chemical Building Block Consortium (ARC CBBC). De start van de eerste onderzoeksprojecten in het nieuwe onderzoekscentrum staat gepland voor de eerste helft van 2017. Dit meldt NWO.

Het Advanced Research Center voor chemische bouwstenen, ARC CBBC, is een nationaal onderzoekscentrum voor onderzoek naar complexe chemie- en energievraagstukken die gepaard gaan met het groeiende beroep op de eindige voorraad grondstoffen.

NWO is mede grondlegger van ARC CBBC, het onderzoekscentrum waarin wetenschappelijke sterktes worden verbonden aan maatschappelijke uitdagingen. Met ARC CBBC geeft NWO in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven invulling aan de snellere en effectievere toepassing van onderzoeksresultaten door het bevorderen van kennisbenutting. 

Na zorgvuldig bestuderen van alle 159 aanvragen door de Scientific Advisory Board, heeft de Executive Board van ARC CBBC voor deze eerste ronde 39 persoonlijke lidmaatschappen uitgereikt. Er zijn zeven vrouwelijke onderzoekers geselecteerd om deel te nemen. Bovendien hebben dertien jonge onderzoekers een lidmaatschap ontvangen.

Professor Bert Weckhuysen en professor Ben Feringa, respectievelijk wetenschappelijk directeur en EB-voorzitter van ARC CBBC: "We zijn zeer verheugd dat de eerste CBBC onderzoekers nu zijn geselecteerd. We kunnen nu beginnen de onderzoeksprogramma’s verder vorm te geven samen met de geselecteerde wetenschappers en de onderzoekers binnen de chemische bedrijven. "

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids