Logo_wetenschapstalent_new_scientist_logo

Het populairwetenschappelijke tijdschrift New Scientist heeft vandaag de 25 kandidaten voor Wetenschapstalent 2016 bekend gemaakt. Met deze prijs wil het blad jonge wetenschappers uit zowel Nederland als België de kans geven om hun onderzoek bij het grote publiek onder de aandacht te brengen. Tot 8 september kan er online gestemd worden op de genomineerden. New Scientist maakt op 22 september de winnaar bekend. Dit meldt New Scientist.

De wetenschapsprijs werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd. De verkiezing moest jonge wetenschappers een extra duwtje in de rug bieden. Volgens hoofdredacteur Jim Jansen is dat gelukt. De winnaar van vorig jaar, hoogleraar Maaike Kroon van de TU Eindhoven, stond dankzij de prijs volop in de belangstelling, aldus Jansen. Naast meer bekendheid krijgt de winnaar ook een geldprijs van 2500,- euro. Dit bedrag wordt mede beschikbaar gesteld door het Rathenau Instituut.
 
De afgelopen maanden hebben achttien universiteiten uit Nederland en België talentvolle onderzoekers aangeprezen bij de jury. New Scientist heeft hieruit 25 kandidaten geselecteerd die de komende weken door een vakjury zullen worden beoordeeld. Het oordeel van de jury en de stemmen van het grote publiek bepalen samen de uiteindelijke winnaar.
 
In Hotel Casa 400 zal neuropsycholoog Erik Scherder op 22 september de wetenschapsprijs uitreiken. Daarnaast mogen de vijf best scorende wetenschappers hun onderzoek presenteren aan publiek. Geïnteresseerden die aanwezig willen zijn bij de uitreiking kunnen kaarten bestellen via de shop van New Scientist. Kijk voor een overzicht van alle genomineerden en om te stemmen op www.newscientist.nl/talent. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids