Vereniging Hogescholen: Investeer in talent voor de innovatie van Nederland

De Vereniging Hogescholen heeft haar belangrijkste standpunten gedeeld met de commissies van politieke partijen die de verkiezingsprogramma’s schrijven voor de verkiezingen in november. De standpunten zijn samengevoegd in het verkiezingsmanifest ‘Investeer in talent voor de innovatie van Nederland’. Dat meldt de Vereniging Hogescholen. 

Er zijn niet genoeg arbeidskrachten in Nederland beschikbaar om de ambities waar te maken. In de zorg, het basisonderwijs, de woningbouw en de ICT piept het en kraakt het en ook de economie en maatschappelijke uitdagingen zoals verduurzaming ondervinden hiervan de nadelen.

Hogescholen in alle regio's 

De Vereniging Hogescholen pleit daarom voor het goed benutten van talenten van alle jongeren. Ook wil de Vereniging gerichte om-, na- en bijscholing. Voor alle regio’s zijn hogescholen belangrijk. Ze zorgen ervoor dat er professioneel talent beschikbaar in elke regio. Nog meer voordelen aan hogescholen in alle regio’s: meer voorzieningen, betere versterking van de economie en een verbetering van de brede welvaart.

Het verkiezingsmanifest is hier te downloaden.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk