Normal_normal_pesten_gepest

De Stichting School & Veiligheid geeft op de website tips hoe om te gaan met eventuele spanningen in de klas naar aanleiding van de mislukte couppoging in Turkije. Het is volgens de stichting goed om dit meteen de eerste schooldag in de klas bespreekbaar te maken. Dit meldt Stichting School & Veiligheid.

Het kan zijn dat de Turkse couppoging geen heet hangijzer is binnen de klas. Het kan ook zijn dat er zowel aanhangers van de de Turkse president Erdogan als die van zijn tegenstander Gülen zich in de klas bevinden. Als docent is het goed om eerst de gevoelens hierover in de klas te peilen. Een open gesprek kan helpen aan die gevoelens woorden te geven. Hoe hierin ruimte en vertrouwen hierin gecreëerd kan worden, is te lezen in het artikel 'Aanslagen – Wat te doen op school?' van School en Veiligheid.
 
Stichting School en Veiligheid waarschuwt daarnaast voor het ontstaan van pestgedrag tussen verschillende groepen kinderen naar aanleiding van de couppoging. Docenten en medewerkers moeten hier alert op zijn. Voor vragen kan vanaf 22 augustus contact worden opgenomen met de helpdesk van de stichting via www.schoolenveiligheid.nl/helpdek.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids