Kinderen uit groep acht bezorgd om familie in rampgebied Turkije en Syrië

In groep acht van basisschool Hubertus in Tilburg is de aardbevingsramp in Turkije en Syrië het gesprek van de dag. Drie kinderen uit de klas hebben familie in het rampgebied. Dat meldt Omroep Brabant. 

Hun leraar, Martijn Holsappel, staat er in de klas vaak even bij stil. Op zijn digibord heeft Holsappel een nieuwspagina openstaan met alle informatie over de hulpactie voor het rampgebied. Hij schuwt de harde werkelijkheid ook niet. “Als je in groep acht zit, mag je op de hoogte worden gebracht van hoe het zit”, zegt hij. 

Serieuze filmpjes 

Meester Holsappel is als ‘Meneer Martijn’ een bekend gezicht op de sociale media. Een kleine honderdduizend Tiktokkers volgen zijn vrolijke filmpjes, maar afgelopen week maakte hij het wat serieuzer. Drie leerlingen uit de klas vertelden wat hun familie allemaal had meegemaakt. 

In een auto overleven 

De dierbaren van de leerlingen kwamen relatief goed weg uit het aardbevingsgebied, maar de familie van Rabia is wel zwaar getroffen. Het huis is ingestort en ze leven nu in een auto. “En ze hebben een baby die nog maar een paar maanden oud is.”

Afleiding op school 

De beelden van de ramp hakken er dan ook in bij Rabia. “Je kunt het bloed gewoon allemaal zien.” Meester Holsappel probeert er dan ook voor te zorgen dat school afleiding kan bieden. “We blijven hier niet de hele dag in hangen. Natuurlijk check ik hoe iedereen erbij zit. En alles wat verteld moet worden, kan op tafel worden gegooid. Maar daarna gaan we gewoon verder met ons leven.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk