Normal_leraar_vo_duits_vinger_leerling

Vanaf 2017 staat elke onderwijsgevende die bevoegd is voor het onderwijs geregistreerd in het Lerarenregister. Alleen bevoegde leraren kunnen hierin inschrijven. Met registratie van het Lerarenregister laten docenten zien over de juiste papier te beschikken, werk te maken van hun professionele ontwikkeling en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied. Via een internetconsultatie kunnen docenten en schoolbesturen hun mening geven over het register. Dat meldt de Onderwijscoöperatie. 

Voor het schooljaar 2017/2018 leveren schoolbesturen alvast de de persoons- en benoemingsgegevens van de leraren aan. Leraren kunnen controleren of de geplaatste gegevens juist zijn. Daarbij geven ze aan welke bevoegdheid nodig is voor herregistratie. Vervolgens houden docenten in het registerdossier hun professionaliseringsactiviteiten bij.

Een Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) regelt dat schoolbesturen de basisgegevens aanleveren. Ook worden de tijdstippen en wijze van levering en de wijze van gegevensverstrekking aan het schoolbestuur met een AMvB geregeld.

Leraren kunnen tot en met 24 augustus nog reageren op het ‘Concept-besluit gegevenslevering en- verstrekking lerarenregister’ via de online consultatie

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids